Колективни центри

Назад
Спровођењем плана постепеног затварања колективних центара њихов број се рапидно смањује – 1996. године било је око 700 колективних центара. Јануара 2002. на територији Републике Србије било је 388 колективних центара у којима је било смештено 26.863 лица. На дан 1. јул 2017. године, на територији Републике Србије постоје 13 колективних центара у којима је смештено 471 лица. Од укупног броја колективних центара на територији Србије ван Косова и Метохије налази се 5 колективних центара са 153 лица, док је на територији Косова и Метохије 8 колективних центара са 318 смештених лица.

У 2012. години затворено је 8 колективних центара, и то: КЦ "7. јули" у Земуну, КЦ "МДЕКС" у Крагујевцу, КЦ "Предраг Девеџић", КЦ "Моштаница" и КЦ "Вртогош" у Врању, КЦ "Мотел Кампинг" у Бујановцу, КЦ "Хотел Инекс Крајина" у Неготину и КЦ "Чардак - Делиблато" у Ковину.

У 2013. години затворени су колективни центри у Краљеву - КЦ "Жича", Власотинцу - КЦ "Стара циглана", Гамзиградској Бањи - КЦ "Хотел Ромулијана", Калуђерици-Београд - КЦ "Грађевинар", Лепосавићу - КЦ "Дом здравља", Пожеги - КЦ "Ратко Митровић", Јагодини - КЦ "Коларе" и у Зубином Потоку - КЦ "Вењи брег".

У 2014. години затворени су колективни центри у Гњилану - КЦ "Шилово-хладњача", Краљеву - КЦ "Шаторско насеље" и Бујановцу - КЦ "Дечији вртић".

У 2015. години затворени су колективни центри у Смедереву - КЦ "ОРА Радинац", у Кладову - КЦ "Караташ" и колективни центар у Рачи - КЦ "Карађорђев дом".

У 2016. години затворени су колективни центри у Врању - КЦ "Расадник", у Крагујевцу - КЦ "Дечје одмаралиште Трмбас", у Београду-Палилули - КЦ "ПИМ Крњача и у Гаџином Хану ОШ "Витко и Света".

Преглед броја колективних центара и лица смештених у њима од 2002. до данас

Листа колективних центара (јул 2017)
Преглед стања у формалним колективним центрима у Републици Србији
Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије дуги низ година спроводи активности у циљу трајног решавања стамбеног питања избеглих и интерно расељених лица која већ годинама бораве у колективним центрима.

Спровођењем плана постепеног затварања колективних центара њихов број се рапидно смањује. Јануара 2002. на територији Републике Србије било је 388 колективних центара. На дан 13. марта 2013. године, на територији Републике Србије постоје 30 колективних центара. Од овог броја на територији Косова и Метохије налази се 11 колективних центара...

Преузмите документ (PDF)
Врх стране - Назад
 
English
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.