Претрага
Обим претраге: Актуелно
Напомена: претраживач разликује ћирилицу и латиницу.
 
  Актуелно
Назад
Помоћник комесара обишао радове на изградњи 16 станова за избеглице у Бачкој Паланци
Регионални стамбени програм, потпројекат 5

У Бачкој Паланци је данас организован обилазак радова на изградњи 16 станова намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног програма (РСП) у Републици Србији.

Финансијска средства за изградњу ових 16 станова у вредности од 492.608, 11 евра обезбеђена су из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе. Контрибуција општине Бачка Паланка је у земљишту и пратећој инфраструктури као и у финансирању пројектне документације и изградње седам паркинг места на јавној површини. Градња станова у улици Ђуре Кнежевића отпочела је 25. јануара 2019 године. Извођач радова је “Златибор градња Београд АД“.  Рок за завршетак градње је крај године.

Радове у Улици Ђуре Кнежевића обишли су председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, помоћник комесара за избеглице и миграције Републике Србије, Иван Гергинов,  државни секретар Министарства државне управе и локалне самопураве, Иван Бошњак,  представници УНХЦР-а у Србији, Јединице за управљање пројектима у јавном сектору и других државних и међународних институција и организација и корисници.

Рeгиoнaлни прoгрaм стaмбeнoг збрињaвaњa (РСП) je зajeднички вишeгoдишњи прoгрaм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Хрватске, кojи имa зa циљ дa oбeзбeди трajнa стaмбeнa рeшeњa зa нajугрoжeниjе избeгличке пoрoдице у региону.

Спроводи се уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Врх стране - Назад
корисничко име
лозинка

Нисте пријављени.
Линкови
АЗИЛ
Flood Relief
Dnevnik krize
Пружимо им руку
EU podrška upravljanju migracijama
Регионални Стамбени Пројекат
Медији о РСП-у
Изводи из штампе
Статистика
Информатор о раду Комесаријата за избеглице
Закон о управљању миграцијама
Закон о изменама и допунама Закона о избеглицама
Помоћ удружењима - извештаји 2009-2011.
Стамбене потребе избеглица и интерно расељених лица (упитници и обрасци) и упитник за општине/градове
Информације о градовима/општинама
Влада Републике Србије
Кодекс понашања државних службеника
IOM - Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije
2007-2015 © Комесаријат за избеглице и миграције. Сва права задржана.